Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΣΠΑ 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΣΠΑ

Κατά τη σημερινή (08/10/2017) ετήσια Γενική Συνέλευση στα γραφεία της ομοσπονδίας συζητήθηκαν τα εξής θέματα από τα παρευρισκόμενα μέλη (εκ του συνόλου 42 μελών παραυρέθηκαν 28 μέλη):

1.      Ο κ. Κωνσταντίνος Ελευθερίου ορίστηκε Πρόεδρος και η κ. Βικτώρια Σκανδάλη ορίστηκε Γεν. Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης.
2.      Θέμα: Οικονομικώς τακτοποιημένοι σύλλογοι.
Από τους έξη συνολικά, οι τέσσερεις δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για δύο οικονομικά έτη και δεν έχουν δικαίωμα εκλογής.
3.      Ανάγνωση του οικονομικού απολογισμού από την ταμία κ. Βικτώρια Σκανδάλη. Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίνεται ομόφωνα και η ταμίας απαλάσσεται.
4.      Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ κ. Γιάννης Στρατουδάκης προχώρησε στην ετήσια ανασκόπηση:
·         Παραχώρηση αίθουσας για την ΟΣΠΑ από το Δήμο Μαρκόπουλου
·         Τακτοποίηση φορολογικής δήλωσης, απόκτηση κλειδάριθμου, οικονομικές εκκρεμότητες.
·         Αίτημα ασφαλτόστρωσης, σήμανσης, καθρεπτών κλπ στους δρόμους του Πόρτο Ράφτη.
·         Αίτημα κατασκευής πεζοδρόμου (από KAZBAπρος Αγ. Σπυρίδωνα) προς το Λιμενικό Ταμείο. Θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
·         Διαμαρτυρία στο κατάστημα ΕΛΤΑ Μαρκόπουλου για απώλεια αλληλογραφίας που οφείλεται στη μη ύπαρξη υποστήριξης καταστήματος ΕΛΤΑ στο Πόρτο Ράφτη.
·         Αίτημα για καλυτέρευση της συγκοινωνίας, τακτικότερης και πιο σύγχρονης.
·         Ανακατασκευή και επιδιόρθωση των στάσεων στο Πόρτο Ράφτη (παγκάκια – στέγαση κλπ).



·         Επιστολή προς Δήμο Μαρκόπουλου, ΟΑΣΑ και Υπουργείο Υποδομών (στον πρόεδρο) με αίτημα για συνάντηση. Το αίτημα έγινε δεκτό για συνάντηση στις 11/10/2017 για τη συγκοινωνία και το θέμα του ακριβού αντιτίμου μεταφοράς (εισιτήριο).
·         Αποχέτευση: Εκσκαφές για αντλιοστάσια. Η παράκτια ζώνη θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2018 για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:

·         κ. Νικολαΐδης: Οδός Πάρου στο Πόρτο Ράφτη, 150μ για επισκευή και ανακατασκευή του δρόμου.
·         κ. Κομματά: Τουαλέτες στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα που είναι κλειστές. Απάντησε ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ που ενημέρωσε ότι οι τουαλέτες υπολειτούργησαν μετά από ενημέρωση που είχε από το Λιμενικό Ταμείο.
·         κ. Αλμπάνης: Σκουπίδια και ανακύκλωση. Δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα.
Κληροδοτήματα. Ποια η εξέλιξη της πορείας;
·         κ. Σκανδάλης Δ.: Να γίνεται καθημερινή η αποκομιδή σκουπιδιών στο Μαρκόπουλο.
Ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ κ. Γιάννης Στρατουδάκης απάντησε ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών παραμένει και εντείνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρά τις προτάσεις και συζητήσεις μας με τους αρμοδίους. Για τα κληροδοτήματα το θέμα έχει παγώσει.
·         κ. Νικολαΐδης: Υπερχειλισμένοι κάδοι γιατί είναι λάθος οριοθετημένοι.
·         κ. Αλμπάνης: Ανύπαρκτη η ανακύκλωση.
·         κ. Σκανδάλης Π.: Η περιφέρεια έκανε έρευνα σχετικά με τα σκουπίδια (2,7 τόνοι περισσότεροι σε σχέση με άλλους Δήμους).
·         κ. Ματσιώτας: Η Πελοπόννησος φέρνει απορρίμματα και τα χρεώνει στο Δήμο Μαρκόπουλου. Αν δεν υπάρξουν δρόμοι και πεζοδρόμια δεν μπορούν να οριοθετηθούν κάδοι απορριμμάτων. Ρυμοτόμηση. Ξεκαθάρισμα των μη «εντάξει» συλλόγων.
·         κ. Σκανδάλης Δ.: Τα σκουπίδια που έρχονται από έτερους Δήμους είναι παλιά υπόθεση η οποία διαιωνίζεται. Φτωχοποίηση των μπλε κάδων από αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας. Αν υπήρχαν και εδώ θα υπήρχε μείωση των όγκων των απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων.



·         κ. Κουτσερή: Κάδοι σε ρέματα που στις βροχές τα απορρίμματα καταλήγουν στη θάλασσα. Έχουν εντοπιστεί πολλά νεκρά ζώα θαλάσσης (χελώνες κλπ) από τα απορρίμματα.
·         κ. Νικολαΐδης: Πού τοποθετούνται τα κλαδιά και τα ογκώδη αντικείμενα;
·         κ. Γιάννης Στρατουδάκης – Πρόεδρος ΟΣΠΑ: Υπάρχει υπηρεσία του Δήμου Μαρκόπουλου που κάνει αποκομιδή με κάποιο χρηματικό αντίτιμο.
·         κ. Ελευθερίου (πρόεδρος ΓΣ): Υπάρχει απουσία εκπροσώπων του Δήμου Μαρκόπουλου για να απαντηθούν τα ερωτήματα.
·         κ. Σκανδάλης Π.: Αναγνώσθηκε η έρευνα για τους όγκους απορριμμάτων ανά την Αττική. (Πηγή: epoli.gr, Δήμοι και απορρίμματα)
·         κ. Κουμεντάκης (πρόεδρος Συλλ. ‘’Πρασιαί’’): Στην επόμενη συνάντηση να πιέσουμε το συγκοινωνιακό θέμα μικρής απόστασης Πόρτο Ράφτη – Μετρό Κορωπίου.
·         κ. Γιάννης Στρατουδάκης – Πρόεδρος ΟΣΠΑ: Αίτημα στο Δήμο Μαρκόπουλου για δημιουργία εκλογικών κέντρων στο Πόρτο Ράφτη.
·          κ. Ελευθερίου (πρόεδρος ΓΣ): Σύνοψη των όσων ειπώθηκαν στη ΓΣ.
·         κ. Ψαθάς: Παρότρυνση μεταφοράς των δικαιωμάτων ψήφου των πολιτών στο Πόρτο Ράφτη. Να το επιζητούν οι σύλλογοι.
·         κ. Καλογεράκη Αφρ.: Τα ζητήματα παραμένουν άλυτα λόγω ελλιπούς συμμετοχής.
·         κ. Ελευθερίου (πρόεδρος ΓΣ): Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ως ΟΣΠΑ. Επιβάλλεται να κερδίσουμε τους πολίτες του Πόρτο Ράφτη.
·         κ. Νικολαΐδης: Έγκαιρη και τακτικότερη ενημέρωση των δραστηριοτήτων της ΟΣΠΑ με κοινοποίηση σε καίρια πόστα της πόλης.
·         κ. Κουμεντάκης (πρόεδρος Συλλ. ‘’Πρασιαί’’): Ο κάθε σύλλογος μπορεί να παροτρύνει τα δικά του μέλη.
·         κ. Μαϊδιώτη Αν.: στην οδό Ριβιλίας (όπισθεν ταβέρνα «ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ» υπάρχουν απορρίμματα που δεν έχει γίνει η αποκομιδή τους εδώ και δύο μήνες.
·         κ. Ματσιώτας (Πρόεδρος Συλλ. «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»): Συνέλευση για να επιλυθεί το θέμα των αποκλεισμένων συλλόγων. Μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη της ΟΣΠΑ η μελέτη συγκοινωνιολόγου-μέλους της ΟΣΠΑ.
- Τα λεωφορεία που ήταν δωρεά από το Δήμο Μαρκόπουλου δεν πρέπει να ζητούν κόμιστρο 1,80€ από τους πολίτες.
- Πεζόδρομος “
KAZBA”: το έργο δεν βοηθά και δεν προστατεύει τους

πεζούς. Η μελέτη οφείλει να τροποποιηθεί πχ να μπει 1,5μ μέσα από το δρόμο η «ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ».
·         κ. Σκανδάλης Δ.: Απουσία και ασυνέπεια των συλλόγων-μελών της ΟΣΠΑ. Διεκδικούν την προεδρία της ΟΣΠΑ και δεν παρουσιάζονται. Επίσης, προηγούμενοι πρόεδροι δεν εμφανίζονται ενώ χρειαζόμαστε την εμπειρία τους. Να έχουμε την παρουσία τους  για να δούμε και ποιοι είναι ενεργοί.
·         κ. Ψαθάς (πρώην πρόεδρος «ΠΟΥΣΙ ΓΙΑΝΝΗ-ΠΟΥΣΙ ΓΚΙΝΗ»): ο σύλλογος υπολειτουργεί λόγω προσωπικών προβλημάτων του προέδρου τους.
·         κ. Σιγάλας Αγγ.: Αλλαγή τρόπου λειτουργίας της ΟΣΠΑ. Να μην συλλέγονται τα προβλήματα γιατί ο κόσμος ακούει τα ίδια και τα ίδια. Πρέπει να βρεθεί ένα τρόπος λειτουργίας με σκοπό την προσέγγιση των πολιτών.
·         κ. Ελευθερίου (πρόεδρος ΓΣ): οι σύλλογοι να αντιλαμβάνονται τις δυνάμεις τους. Θα μπορούσαν να επεκτείνουν τους τομείς ενδιαφέροντός τους και σε πολιτιστικούς. Κατ’ επέκταση και η ΟΣΠΑ.
·         κ. Γιάννης Στρατουδάκης – Πρόεδρος ΟΣΠΑ: Πεζόδρομος «ΚΑΖΒΑ», να ξεκινήσει η κατασκευή πεζοδρόμου μιας και δεν έχει διανοιχτεί ποτέ δρόμος.
·         Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το ΔΣ για τα εκλογικά τμήματα και τη συγκοινωνία.
      Εγκρίνεται ομόφωνα ο Διοικητικός Απολογισμός.


Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας


Γιάννης Στρατουδάκης                                           Σωκράτης Σημαιοφορίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου